31 maj 2011

Mikaela, Micah

Mikaela, en vanlig 15åring?
Ja, en vanlig 15åring med ett barn.
Hon fick reda på att hon var gravid när hon var på en språkresa.
Då vart hon i vecka 20..

Ibland när jag är inne och läser på Mikaelas blogg, så kan jag nästan tycka att hon har mognat. Sen kommer det ett inlägg någon dag senare som sänker henne till omogen igen.
Ibland tycker jag att hon verkar vara en bra mamma, ibland känns det som om hon skiter i Kelly.
Hennes blogg ger oss bara en inblick i hennes liv, men att hennes inlägg kan spegla så många olika nivåer i mognad, det har jag svårt att förstå.
Självklart ska hon få leva sitt liv, men hon har barn! Som många andra UNGA MAMMOR, så kanske man får vänta till barnet är 3-4 år.
Då är Mikaela 18 år gammal, och då är det en helt annan skillnad. Jag anser att Mikaela lägger över för mycket ansvar på sin mamma.
Hennes mamma blir mer och mer som en mamma för Kelly. Visst, det kan inte vara lätt att vara mamma och 15 år gammal när man dras åt olika håll. Men hon hade alternativ, och hon valde att behålla barnet.
Och då ska hon ju ta "konsekvenserna" av hennes val med. Dvs Kelly.
Inte för att Kelly är fel val, man kan aldrig säga att ett barn inte är rätt val.
Barnen är livets glädje!
Men om Mikaela mår dåligt som hon kör, bråkar med Kevin (pappan till barnet) som hon gör, röker, klär sig utmanande. Hennes blogg handlar om hennes liv som 15årig mamma, men det är inte ofta man läser om att Kelly börjat med nya ljud, eller att hon utforskar den där grejen hon fick i handen. Inga filmer på Kellys "prat", det är alltså INGEN bebisblogg. Det handlar kort och gott i stort sett bara om Mikaela och hennes äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lilypie Premature Baby tickers